Srbija i Makedonija zajedno pozivaju PayPal

SRBIJA I MAKEDONIJA SE SPREMAJU da zajedno pošalju zvaničan poziv kompaniji PayPal, kako bi taj sistem za elektronsko plaćanje stigao i na naše tržište.

„U razgovoru s kolegama iz Makedonije došli smo do zaključka da je makedonski slučaj potpuno isti kao naš, odnosno da su i oni već nekoliko godina u komunikaciji sa PayPalom, ali da konkretnijih pomaka u dolasku te kompanije na ove prostore nema“, izjavila je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

„Obe zemlje su u strateškom planu za aktiviranje ove usluge i zato je postignut dogovor da se objedini tržište koje sada ima deset miliona potencijalnih korisnika, kako bi ono bilo atraktivnije i interesantnije za PayPal usluge“, naglasila je ministarka Jasna Matić.

Prema nedavno objavljenim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, više od 87% korisnika nikad nije ništa kupilo preko Interneta.

„U Srbiji ne postoji naročito poverenje u sigurnost plaćanje preko Interneta, a sve otežava i relativno komplikovana carinska procedura za robu koja dolazi iz inostranstva“, upozorila je ministarka. Prema njenim rečima, problem carinskih procedura biće pojednostavljen paralelno sa procesom integracije Srbije u EU.

Kupovina preko Interneta je ipak i sada prisutna u Srbiji, budući da je tokom 2009. više od 280.000 građana kupovalo ili poručivalo robu i usluge preko Interneta. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.