Stigao revolucionarno nov i besplatan čitač e-knjiga – Blio

KOMPANIJA K-NFB READING TECHNOLOGY, tvorac softvera za čitanje e-knjiga nazvanog Blio, objavila je u utorak svoj proizvod opisujući ga kao najnapredniju, fleksibilnu, interaktivnu i uverljivu aplikaciju te vrste. Aplikacija je izrađena u saradnji s kompanijom Baker & Taylor, besplatna je i može se preuzeti za korišćenje na svim uređajima koji koriste operativni sistem Windows, dok će se verzije za iOS, Android i Silverlight pojaviti uskoro.

Uporedo s objavljivanjem aplikacije otvorena je i njena mrežna prezentacija koja se nalazi na adresi blio.com.

„Počev od danas, čitaoci svih uzrasta mogu da uživaju u doživljaju digitalnog čitanja koje istinski iskorišćava snagu e-čitača“, izjavio je ovim povodom Rej Kerzvajl, izumitelj ravnog skenera i tehnologija za prepoznavanje znakova i govora i suosnivač kompanije K-NFB Reading Technology. „Time što obezbeđuje pun kolor, fleksibilan i interaktivan doživljaj, Blio definiše nove granice e-knjige, otvara potpuno nove kategorije multimedijskog sadržaja i kao rezultat daje čitaocima nove zanimljive grupe e-knjiga.“

Zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Baker & Taylor, najvećim distributerom štampanih i digitalnih knjiga na svetu, Blio nudi pristup najnovijim bestselerima i interaktivnim sadržajima obogaćenim video i audio snimcima i slajdovima i sve to iz ponude preko 100 vrhunskih izdavača među kojima su Random House, Hachette Book Group, HarperCollins, Penguin Group, Macmillan i Simon & Schuster.

„Izuzetno nam je drago što se Blio najzad pojavio donoseći našim klijentima veoma uverljiv doživljaj čitanja. Blio zapravo nudi najangažovaniji način čitanja e-knjiga“, rekao je Tom Morgan, izvršni direktor kompanije Baker & Taylor.

Blio nudi biblioteku sa preko milion naslova od kojih su mnogi besplatni, a trenutno mu se pridružuju novi izdavači s hiljadama novih knjiga svake nedelje. Za sada, Blio podržava engleski, francuski i španski a uskoro će uslediti i opcije za italijanski, nemački i neke azijske jezike.

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da reprodukuje boje, izgled i originalne fontove poput onih u štampanom izdanju, Blio omogućava čitanje i onih knjiga koje se nisu mogle videti na uređajima s ekranima kompanije E Ink. Kategorije kao što su dečje knjige, vodiči za putovanja, kuvari i udžbenici, konačno su dobile e-čitač koji može da prikaže svo bogatstvo njihovog sadržaja onako kako su to želeli njihovi autori.

Blio raspolaže nizom funkcija koje omogućavaju lako, zabavno i pametno korišćenje:
• Imitira format štampanog izdanja kao nijadan drugi e-čitač, s datotekama prikazanim u formatu XPS koji omogućava da digitalne knjige izgledaju jednako kao štampane. Podržava u ograničenoj meri i knjige u formatu ePub.
• Koristi najnapredniju tehnologiju pretvaranja teksta u govor kroz Nuance Vocalizer, program koji čitaocima omogućava da preuzmu dva gotovo prirodna glasa (Samanta i Tom) koji automatski iščitavaju tekst. Da bi se olakšalo čitanje i učenje, Blio sinhronizovano ističe izgovorene reči.
• Puna multimedijska funkcionalnost omogućava korisnicima da na digitalne strane unose zabeleške, ističu delove teksta pa čak pregledaju i reference na vebu, ne napuštajući e-knjigu.
• Preuzeti naslovi smeštaju se u ličnu virtuelnu biblioteku koja omogućava fleksibilan pristup sadržaju. Biblioteci se lako pristupa sa brojnih uređaja, što čitaocima omogućava da knjigu počnu da čitaju na svom kućnom računaru, a nastave čitanje na prenosivom. Buduće verzije će podržavati tablične računare i mobilne uređaje kao i platforme iOS, Android i Silverlight. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.