T-Mobile predstavio G2, naslednika prvog Android telefona

OPERATER MOBILNE TELEFONIJE T-MOBILE predstavio je juče pametni telefon G2, koji je proizvela kompanija HTC. Ovaj model se smatra naslednikom prvog Android telefona, modela G1.

Iz T-Mobilea nisu objavili cenu niti tačan datum kada će se G2 naći u prodaji; zna se jedino da će korisnici moći da naruče uređaj u septembru. Pametni telefoni iz ove kategorije se prodaju za oko 200 do 250 USD uz dvogodišnji ugovor.

Model G2 karakteriše tesna integracija sa Googleovim uslugama, kao što je Google Voice, i posebno je dizajniran da radi na brzoj HSPA+ mreži kompanije T-Mobile. Ovaj operater G2 naziva 4G telefonom, i tvrdi da podržava teorijsku brzinu prenosa podataka od 14,4 Mbit/s. HSPA+ mreža teorijski podržava brzinu do 21Mbit/s, a trenutno je dostupna u 55 gradova u SAD, gde je može koristiti 100 miliona ljudi.

Model G2 ima 3,7-inčni ekran osetljiv na dodir i kliznu QWERTY hardversku tastaturu. Pokreće ga Qualcommov procesor Snapdragon MSM7230 koji radi na 800MHz. Iako se radi o sporijem procesoru u odnosu na pojedine modele na tržištu, koji uglavnom imaju procesor na 1 GHz, dovoljno je za podršku svih opcija koje korisnici žele da koriste. Osim toga, predstavnici T-Mobilea tvrde da brzina procesora od 800MHz utiče na duže trajanje baterije i bolju reprodukciju multimedije.

G2 je zasnovan na Androidu 2.2 (poznatom kao Froyo), istoj verziji operativnog sistema koja još uvek nije dostupna za četiri verzije Samsungovog telefona Galaxy S. Taj model, kao i neki drugi, će novu verziju Androida dobiti kasnije tokom godine, možda baš u trenutku kada se G2 bude našao na tržištu, nagađaju pojedini analitičari. Operativni sistem Android 2.2 između ostalog, podržava Flash medija plejer.

Od ostalih opcija koje G2 podržava, tu su sedam prilagodljivih početnih ekrana, koji omogućavaju brz pristup Googleovim aplikacijama, HD video kamera koja snima video visoke definicije (720p) i kamera rezolucije 5 megapiskela sa LED blicem i autofokusom.

G2 se isporučuje sa microSD memorijskom karticom kapaciteta 8GB, a prostor za skladištenje se može povećati do do 32GB, tvrde iz kompanije T-Mobile. Interna memorija telefona je kapaciteta 4GB. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.