Toshiba otklanja probleme sa prenosivim računarima iz serije Satellite

KOMPANIJA TOSHIBA OBJAVILA JE SAOPŠTENJE u kojima poziva korisnike svojih prenosivih računara iz serije Satellite da utvrde da li se oni nalaze među modelima kojima preti opasnost od pregrevanja.

Radi se o modelima Satellite T135, Satellite T135D i Satellite Pro T130, koji su proizvedeni u Kini i prodavani u maloprodajnim objektima ili Web prodavnicima Toshibinih distributera, kao i putem Toshibine mrežne lokacije, u periodu od avgusta 2009. do avgusta 2010. godine. Sporni modeli sa donje strane nose oznaku PST3AU, PST3BU ili PST3LU.

Ukupno je prodato oko 41.000 takvih računara.

Nakon što je dobila stotinak pritužbi korisnika koji se uglavnom žale na pregrevanje strujnog adaptera i u nekim slučajevima na topljenje njegovog plastičnog kućišta, Toshiba je preporučila korisnicima da Web lokacije kompanije preuzmu najnoviju verziju BIOS-a. Kada korisnik instalira i pokrene program, on utvrđuje da li se računar nalazi među potencijalno neispravnim i u tom slučaju isključuje spoljašnje napajanje, a na ekranu računara prikazuje poruku sa savetom korisniku da se obrati Toshibi gde će kvar biti besplatno otklonjen.

Korisnicima koji nemaju vezu sa Internetom Toshiba je preporučila da se obrate kompanijskoj službi za tehničku podršku kako bi dobili uputstva za instaliranje ažurirane verzije BIOS-a. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.