Toshibin multimedijski centar za kućne mreže

TOSHIBA EVROPA PREDSTAVILA JE svoj novi multimedijalni uređaj za skladištenje STOR.E TV+. Ovaj uređaj skladišti multimedijalni sadržaj do 2 TB i služi kao medijski centar u dnevnoj sobi. Omogućava prenos sadržaja na povezane uređaje uz rezoluciju do 1920x1080 piksela (Full HD), a može da radi nezavisno, bez potrebe za kompjuterom. Zahvaljujući širokom izboru opcija za povezivanje, STOR.E TV+ se lako povezuje na kućnu mrežu, a podržava brojne najnovije medijske formate i može da obradi skoro sve vrste multimedijalnih datoteka. STOR.E TV+ će se naći u prodaji u trećem tromesečju 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

„Danas je eksterni multimedijalni čvrsti disk sposoban da bude mnogo više od običnog uređaja za pravljenje rezervnih kopija i skladištenje digitalnog sadržaja. Sposoban je da služi i kao medijski centar za kuću koji kontroliše prenos multimedijskog sadržaja između povezanih uređaja“, kaže Marko Perino, generalni direktor za digitalne proizvode i usluge.

STOR.E TV+ omogućava prenos sadržaja sa kamkordera kao što je Camileo SX900 i eksternih diskova, koji preko USB priključka mogu da se povežu na STOR.E TV+, direktno na televizor. Korisnik jednostavno pretražuje direktorijume na udaljenom uređaju preko menija na ekranu televizora kako bi pronašao traženu datoteku i počeo da je emituje. To znači da korisnici sada na jednostavan način mogu da prikazuju video materijal i fotografije sa kamkordera ili čvrstog diska na televizoru, i to u Full HD kvalitetu, kao i da ih skladište u ugrađenom čvrstom disku uređaja STOR.E TV+.

STOR.E TV+ ima širok izbor priključaka, kao što su USB, Composite Video, Ethernet, ali i HDMI za prenos video materijala visoke definicije bez kompresije u punoj rezoluciji od 1080 piksela na televizijski ekran sa ulazom za HDMI. Ovaj medijski centar podržava i bežično povezivanje. Toshiba će lansirati verziju STOR.E TV+ sa WLAN USB priključkom koji može da se uključi u jedan od dva USB priključka i omogućava jednostavnu integraciju uređaja STOR.E TV+ u bežičnu kućnu mrežu. Integrisan u kućnu mrežu, STOR.E TV+ može da služi kao kontrolor koji prenosi sadržaj sa povezanog prenosivog računara na televizor. Pored toga, STOR.E TV+ nudi čitač kartica koji je kompatibilan s memorijskim karticama SDHC. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.