YouTube uvodi live streaming

Nakon meseci, pa čak i godina nagađanja, glasine su se pokazale istinitim. YouTube priprema se za lansiranje live streaming platforme, koja će njegovim partnerima koji isporučuju sadržaj omogućiti direktan prenos videa do korisnika u realnom vremenu (real-time).

Ovaj potez će najveći svetski servis za razmenu videa učiniti konkurentom sličnim servisima, kao što su Ustream, Justin.tv, Livestream i sl.

Od ponedjeljka ujutro pa sve do utorka uveče četiri odabrana partnera – Next New Networks, Howcast, Young Hollywood i Rocketboom – uživo će da prenose svoj program na YouTube-u.

Ipak, nemojte da se previše radujete. Ovo je samo test, ali YouTube je najavio da ima u planu da ponudi funkciju prenosa uživo (live streaming) svim svojim partnerima koji učestvuju u izradi sadržaja. Pitanje je samo vremena.

Live stream će biti dostupan samo na stranici YouTube-a i nećete moći da ga ugradite (embed) drugde, na primer u članke. Takođe, YouTube neće arhivirati takve snimke. Ali, najverovatnije će i ove dve funkcije u budućnosti jednom zaživeti. Funkcija koja će biti aktivna su komentari. Naime, sva ova četiri content providera moći će direktno u realnom vremenu da odgovaraju na pitanja korisnika.

Treba spomenuti i jednu važnu stvar. YouTube, kada govori o live streamingu, uvek govori o partnerima, ne i o milionima "normalnih", malih korisnika YouTube-a. To nije neobično budući da bi streaming sadržaja tolikog broja ljudi zahtevao ogromnu infrastrukturu, a osim toga, neko bi mogao i da zloupotrebi ovaj servis, na primer kako bi uživo prenosio svoje samoubistvo ili nešto još luđe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.