AOL pokušava da kupi Yahoo

Trenutno je tržišna vrednost AOL-a oko jedne desetine vrednosti Yahoo-a. Glasine o spajanju ove dve kompanije traju već nekoliko dana i mnogi kažu da je Yahoo taj koji zapravo kupuje AOL, ali niko od njih za sada nije izašao u javnost sa službenom potvrdom o nameri udruživanja.
Ipak nejasno je kako se portal Yahoo i AOL internet servis uopšte nadaju pobediti Google, koji se agresivno širi pa je u poslednjih nekoliko godina postao rasadnik talenata u računarskim naukama i gotovo nezaustavljivi lider u online oglašavanju, piše Gawker. Oba glavna izvršna direktora, Tim Armstrong iz AOL-a i Carol Bartz iz Yahoo-a, zabeležila su razočaravajuće rezultate u poslovanju i to nekoliko tromesečija zaredom, a još jedan problem je taj da su ih napustili najtalantovaniji mladi računarski naučnici.
Podsetimo, još pre dve godine Microsoft je pregovarao sa Yahoo-m o preuzimanju, međutim uprkos ponuđenoj svoti od čak 50 milijardi dolara, do preuzimanja nije došlo.
Ove najnovije glasine ipak su zanimljive. AOL očito ima velike ambicije budući da njegove nedavne akvizicije uključuju kovinu bloga TechCrunch, proizvođača aplikacija Thing Labs i video mrežu 5min.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.