Asusov buket na tajvanskoj izložbi cveća

ASUSOVI INŽENJERI IZLOŽILI SU buket od 438 digitalnih cvetova na Tajvanskoj međunarodnoj izložbi cveća, koja se održava u glavnom gradu Tajpeju. Cvetovi su dizajnirani tako da se njišu u ritmu muzike i svetle na sličan način kao i fontana u kasinu Bellagio u Las Vegasu.

Asustekovi floraboti, kako su nazvani, izloženi su u Paviljnu snova (Pavilion of Dreams). Asusov dizajnerski tim komponovao je muziku i osmislio osvetljenje specijalno za Florabote i sinhronizovao je njihove pokrete.

Toni Teng, jedan od vođa dizajnerskog tima, rekao je da su pokušali da primene više različitih tehnologija i metoda kako bi naterali cvetove da igraju, uključujući i senzore pokreta koji su registrovali pokrete ljudi i približavanje buketu. Cvetovi počinju da se njišu kada se rukom mahne iznad njih.

Latice cvetova menjaju svoj oblik i kontinualno se transformišu iz cilindričnog u oblik tučka i obratno. Inženjeri su upotrebili male motore kako bi naterali cvetove da se pokreću individualno.
Dizajnerski tim je proveo više od godinu dana radeći na ovom projektu. Motiv koji leži iza projekta je želja da se doprinese popularnosti izložbe, kao i da se pomere granice klasičnog dizajna. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.