Automobil Street View-a krao lozinke i podatke sa privatnih računara

Događalo se to tokom prikupljanja podataka za Street View kada su automobili prolazili ulicama Britanije i fotografisali doslovno i najmanju uličicu. U priči o neverovatnoj povredi privatnosti Google je 'skidao' cele e-mailove, web stranice i čak lozinke sa privatnih kompjutera, ali tvrde da je antena sa Street View automobila 'greškom' skupljala sve podatke.
Vest se brzinom munje proširila Britanijom pa je podigla na noge kancelariju za informacije koji pokreće istragu pa Scotland Yard razmatra da je li Google prekršio zakon.
Naime, antena na automobilu je skidala podatke putem wirelessa i to samo onih Britanaca koji nisu imali zaštitu na internetu.
Iz Google-a je stiglo i saopštenje u kojem se duboko izvinjavaju i da su 'svesni veličine svoje greške', piše Daily Mail.
Naime, Google je 2008. godine na ulice Britanije poslao vojsku automobila sa kamerama od 360 stepeni dometa koji su fotografisali ulice.
Javnost se odmah usprotivila projektu jer su na fotografijama bili uočljivi kućni brojevi i registracije automobila.
Osim navedenog, ljudima se takođe nije svidjelo kad su kamere uhvatile muškarca koji je izlazio iz sex shopa u londonskom Sohou, hapšenje u Severnom Londonu ili kad su izašle slike dece kako bacaju kamenja na jednu kuću u Škotskoj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.