Fujitsu predstavio novi server NAS Celvin Q800

FUJITSU JE LANSIRAO NOVI SERVER namenjen mrežnom skladištenju podataka (Network Attached Storage, NAS) nazvan CELVIN NAS Q800, koji se može koristiti za pravljenje rezervnih kopija i deljenje podataka i datoteka u lokalnoj mreži. Novi sistem je primarno namenjen malim i srednjim preduzećima, koje sa relativno malim ulaganjima žele da omoguće fleksibilno, centralizovano deljenje podataka između računara korisnika u lokalnoj mreži.

CELVIN NAS server Q800 je jednostavan, siguran i izuzetno brz sistem za centralno skladištenje podataka u slučajevima kad se često pristupa podacima koji se dele između više korisnika, kao što su baze podataka, podaci o klijentima i sistemi za naručivanje u sklopu elektronske trgovine. Ovaj sistem biće naročito koristan firmama u kojima se podaci trenutno prikupljaju uz pomoć manje robusnih ili sporijih uređaja za skladištenje, kao što su prenosivi USB diskovi i spoljni čvrsti diskovi. Prelaskom na namenski NAS server, klijenti mogu da očekuju brz transfer podataka i povoljno vreme odziva sistema.

Novi Fujitsuov sistem ispunjava sva očekivanja po pitanjima performansi, stabilnosti i pouzdanosti. Pored izuzetne brzine transfera podataka preko eternet mreže, klijenti mogu da računaju na visoku pouzdanost, koju omogućava dvostruki operativni sistem sa tehnologijom Disk on Memory (DoM). Pored toga, dodatnu zaštitu obezbeđuju dvostruki gigabitni priključci i mogućnost uvezivanja kompletnog niza nezavisnih redundatnih diskova pomoću tehnologije RAID.

Sistem podržava više platformi, Windows, Mac i Linux/Unix. Q800 opciono obezbeđuje i Joomlu, poznat sistem upravljanja sadržajem zasnovan na integrisanom SQL serveru.

Sistem je takođe dizajniran tako da omogućava lako proširenje; može se dodati druga CELVIN Q800 jedinica, čime se kapacitet udvostručuje do maksimalnih 8 TB. Skaliranje kapaciteta procesom „korak po korak“ je vrlo fleksibilno i isplativo rešenje za korisnike iz malih i srednjih preduzeća koji žele da izbegnu ogromne inicijalne investicije u predimenzioniranu infrastrukturu.
CELVIN NAS server Q800 će biti dostupan u regionu EMEA i Indiji od 1.novembra 2010. Cene će varirati od 749 eura do 1.299 eura u zavisnosti od konfiguracije čvrstih diskova. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.