Goo.gl - Google-ov servis za skraćivanje linkova

Goo.gl je premijeru imao još u decembru prošle godine kao funkcija koja je bila ugrađena u druge Google-ove proizvode. Google-ov novi javni URL 'skraćivač linkova' biće konkurencija mnoštvu drugih sličnih servisa koji postoje na internetu poput bit.ly, tinyURL...
Google ističe da njegov servis (URL shortener) nudi stabilnost, sigurnost i brzinu. Sigurnost i brzina su naročito važni posebno zbog čudnih maliciozno skrivenih linkova koji vode na sumnjive lokacije i koji usporavaju brzinu surfovanja. Goo.gl ima automatsko praćenje spama, a preko svog Google naloga možete da pratite klikove na svoj URL, izvore saobraćaja, "referrers" i profile korisnika prema zemlji porekla, vrsti pretraživača i platformi sa koje ljudi pristupaju vašem URL-u.
Osim toga, tu je i automatsko kreiranje QR kodova. QR kod ili "Quick Response" kod je dvodimenzionalni matrični bar kod, kreiran kako bi sadržaje koji su unutar njega zapisani korisnici mogli da pročitaju na način da ih skeniraju (npr. uz pomoć kamere i aplikacije na iPhone-u).
Google verovatno nije želeo da se osloni na druge URL servise za skraćivanje linkova, pa je napravio svoj. Ne treba sumnjati u to da je i ovaj potez Google-a samo mali deo u njegovoj social medija strategiji o kojoj se u poslednje vreme naveliko spekuliše.
Svoj url možete da skratite na goo.gl

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.