Google Boost - lokalno oglašavanje na Google-u

Temeljen na Google-ovom servisu Google Places, "beta" verzija Boost-a dostupna je za sada u San Franciscu, Houstonu i Chicagu, ali uskoro će ovaj servis obuhvatiti i druge gradove.
Boost oglasi pojavljuju se kada korisnik traži neki lokalni biznis, i to u sekciji "sponzorisani linkovi", kako na Google-ovoj pretrazi, tako i na Google Maps, piše Mashable. Oglasi će se pojaviti kada se poklope prava kombinacija vertikalne ključne reči (npr. restoran) i ključne reči koja pobliže određuje lokaciju (npr. San Francisco).
Oglasi mogu da sadrže osnovne informacije o lokaciji, kao što su adresa, naziv i telefonski broj tog restorana, ali i informacije koje su više usmerene prema korisnicima, uključujući ocenu korisnika, broj recenzija i specijalnu oznaku na mapi.
Vlasnici nekih malih kompanija ili zanatskih radnji mogu tako da kreiraju Boost oglase unutar svog Google Places naloga. Postupak postavljanja oglasa je vrlo jednostavan, a upravljanje kampanjom je automatsko; sve što oni koji žele tako da se oglašavaju trebaju da naprave je da odrede budžet, a o ostatku se brine Google-ov oglašivački algoritam koji će odrediti detalje tačnog mesta prikaza i učestalost prikazivanja takvih oglasa.
Google Boost izgleda kao preventivni udar na oglašavanje preko Facebook Places. Do sada je Facebook objavio samo delimične smernice za korišćenje Facebook Places za potrebe biznisa, ali za sada još ne prodaje oglase.
Ove dve kompanije u su borbenom sukobu za oglašivački novac, ali Facebook bi mogao da ostvari i određenu prednost pred Google-om jer može da isporuči ciljane i vrlo relevantne oglase koji se temelje na korisničkim podacima. Kako sve više i više informacija bude pristizalo preko Facebook Places na ovu mrežu, Facebook se sprema preuzeti vodstvo u oglašavanju baziranom na lokaciji.
Međutim, Google-ova prednost je u tome što se obraća aktivno zainteresiranim konzumentima. Na Facebook-u kad korisnik vidi oglas to može biti znatno pasivnije iskustvo koje će u konačnom sa manjom verovatnosti dovesti do kupovine ili neke druge željene akcije koju oglas želi da postigne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.