Ledi Gaga i Džastin Biber u trci za milijarditog gledaoca na YouTubeu

POP PROVOKATORKA LEDI GAGA I TINEJDŽERSKI srcolomac Džastin Biber trenutno su u mrtvoj trci. Oboje se približavaju milijarditom gledaocu na lokaciji YouTube i oboje bi trebalo da pređu tu neverovatnu ciljnu liniju ovih dana. Kako su uspeli da postignu takav uspeh? Zahvaljujući društvenim mrežama.

Ledi Gaga trenutno ima preko 19 miliona obožavalaca na svojoj strani na Fejsbuku, dok na Tviteru ima 6,6 miliona pratilaca. Čak je uspela da privuče i pola miliona pratilaca na sporo rastućoj društvenoj mreži Ping koju je upravo pokrenuo Apple. Džastin Biber je popularan skoro jednako kao ona, jer ima 12 miliona poklonika na Fejsubuku i 5,5 miliona pratilaca na Tviteru. Iako je broj Biberovih obožavalaca nešto manji, oni razliku nadoknađuju većom aktivnošću, jer Tviter je nadavno objavio da u svakom trenutku preko 3% njegovih servera radi da bi podržalo Biberove poruke.

Sad je jasno da se to povezivanje s obožavaocima preko mreže pretvorilo i u komercijalni uspeh, jer su oboje zahvaljujući društvenim mrežama podigli prodaju svojih muzičkih i video snimaka. Nije čudo ni to da su oboje dospeli na vrh liste najgledanijih pojedinačnih muzičkih video snimaka svih vremena na Jutjubu. Biberov hit „Baby“ nalazi se na prvom mestu sa 345 miliona gledalaca, a Gagin „Bad Romance“ je na drugom sa 288 miliona.

Upućeni pojedici tvrde da će Gaga prva dostići milijardu, otprilike 20. oktobra, a Biber će je dostići desetak dana kasnije, 1. novembra.

Naravno, imajući ovo u vidu postavlja se zanimljivo pitanje: hoće li više iko moći da bude istinski uspešan u svetu muzike ukoliko nije uspešan u oblasti drušvenih mreža? (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.