Microsoftov Security Essentials uskoro besplatan za manje kompanije

OD SLEDEĆEG MESECA MICROSOFTOV bezbednosni softver Security Essentials biće besplatan i za male kompanije koje ga mogu instalirati na najviše 10 računara.

Paket Security Essentials, koji je prošle godine zamenio Microsoftov skup alata One Care, besplatan je za upotrebu od samog predstavljanja. Ono što je novo u ugovoru o licenciranju jeste mogućnost da manje kompanije legalno koriste bezbedonosni softver na najviše 10 računara.

Microsoftov Security Essentials (MSE) koristi isti sistem za prepoznavanje i uklanjanje zlonamernog koda kao i softver namenjen poslovnim korisnicima. Nezavisne laboratorije za testiranje antivirusnih programa su pohvalile njegovu efikasnost i korisnički interfejs. Na testovima koje je sprovela nezavisna laboratorija za ispitivanje bezbedonosnih alata, AV-Test.org, Security Essentials se u domenu upotrebljivosti pokazao boljim od konkurentskih rešenja AVG Internet Security 9.0 i Panda Internet Security 2010.

S druge strane, na testovima otkrivanja i uklanjanja zlonamernog softvera, MSE je postigao za nijansu lošije rezultate od konkurentskih programa, kao što su AVG, F-Secure Internet Security 2010, Kaspersky Internet Security 2010, Panda i Symantec Norton Internet Security 2010. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.