Održan treći IBM Forum

KOMPANIJA IBM JE U OKVIRU IBM FORUMA 2010 održanog u utorak nastavila da predstavlja koncept „Pametnija Planeta“ (Smarter Planet), novi pristup u informacionoj tehnologiji. Ovaj forum koji se održava treću godinu za redom, centralni je događaj IBM-a u 2010. na kome su učesnici panel diskusija iskoristili mogućnost da predstave svoja najnovija poslovna i tehnološka rešenja koja omogućavaju efikasniji život i rad.

IBM shvata značaj ulaganja u nauku i obrazovanje novih stručnjaka i daje visok prioritet istraživanju i razvoju što potvrđuje prvim mestom po broju novih patenata poslednjih godina u svetu. Prošlogodišnji Forum predstavio je inovacije koje imaju potencijal da mnogim ljudima promene način na koji rade ili žive i to već u sledećih pet godina. Ove godine imali smo priliku da kroz koncept „Pametnije Planete“ saznamo više o velikom broju oblasti gde informacione tehnologije mogu doneti boljitak poslovnom svetu a samim tim i celoj planeti.

Ne postoji ustanova u kojoj inteligentne tehnologije ne nalaze primenu u domenu unapređenja poslovanja, ne postoji usluga ili proizvod koji primenom ovakvih tehnologija ne postaje kvalitetniji.

IBM Forum 2010 su otvorili prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo. Uvodnu reč na skupu dala je Iris Džeba, generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, koja je rekla da je strateški cilj IBM-a u narednoj godini da se predstavi kao kompanija koja na osnovu tehnologija i iskustava kojima raspolaže pomaže kreiranje pametnih rešenja, od ideje do realizacije. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.