Otvori svoju kutiju znanja

Čest problem današnjih studenata je kako doći do prakse i primeniti znanje stečeno na fakultetu. Mladi ljudi u našoj zemlji imaju malo prilika da prisustvuju seminarima i konferencijama iz oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, koje prate najnovije trendove. Neretko je uzrok tome finansijska nedostupnost akreditacija. S druge strane, nedovoljna razvijenost ovog sektora u našoj zemlji primetna je i u kompanijama, koje još uvek nedovoljno koriste informacione tehnologije da bi bile konkurente na našem, evropskom ili svetskom tržištu.
U cilju poboljšanja dostupnosti prakse i razvoja informacionih tehnologija, međunarodna studentska organizacija AIESEC, će u periodu od 1. do 4. novembra 2010. na Fakultetu organizacionih nauka realizovati projekat OpenIT. Putem besplatnog četvorodnevnog seminara, zainteresovanim studentima tehničkih i drugih fakulteta će biti omogućeno da prisustvuju nizu kvalitetnih predavanja i radionica, koje će im pružiti priliku da steknu praktično iskustvo i da čuju o aktuelnostima na temu telekomunikacija od vodećih kompanija i stručnjaka u našoj zemlji.
Projekat OpenIT je do sada organizovan tri puta i iz godine u godinu se povećava broj studenata, učesnika seminara, kao i kompanija koje su zainteresovane da postanu partneri projekta i da podrže mlade da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju. Ovogodišnji generalni pokrovitelj projekta je Telekom Srbija. Pored kompanije Telekom Srbija, tu su i Esteh, Saga, MD&Profy, NetLink, .
Projekat OpenIT, osim seminara, uključuje i Company day koji se održava trećeg dana seminara, tačnije, 3. novembra. Tada, svaka kompanija dobija priliku da se približi studentima i bolje ih upozna sa svim svojim aktivnostima i oblastima rada. Ova manifestacija će takođe biti održana u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, gde će biti omogućen pristup kako studentima koji su učesnici na seminaru, tako i zainteresovanim studentima sa svih drugih fakulteta i viših škola. Svake godine, studenti pokazuju sve veću zainteresovanost za Company day, a osim promocije svojih proizvoda i aktivnosti, kompanija dobija mogućnost da zaposli nekog od učesnika seminara i time pruži šansu mladim ljudima da ostvare svoje ambicije.
Više informacija na stranici www.openit.rs.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.