Počela isporuka Nokijinog pametnog telefona N8

NOKIA JE U ČETVRTAK NAJAVILA POČETAK isporuke pametnog telefona N8, navodeći da su prvi primerci već napustili fabrike u Kini i Finskoj, a puna pokrivenost tržišta očekuje se u narednim nedeljama.

Dostupnost novog telefona zavisiće od operatera mobilne telefonije i zemlje u kojoj će biti ponuđen. Ipak kako Nokia navodi, korisnici koji su već naručili novi telefon putem mrežnih prodavnica prvi će ga i dobiti.

Model pametnog telefona N8 je od izuzetne važnosti za finskog proizvođača koji još uvek pokušava da se probije na tržište skupih pametnih telefona. Telefon pokreće operativni sistem Symbian 3, koji je značajno unapređen u odnosu na prethodne verzije, ali i dalje zaostaje za Appleovim operativnim sistemom iOS namenjenim iPhoneu i Googleovim operativnim sistemom Android.

Početak isporuke telefona bio je prilično neizvestan. N8 je trebao prvo da se pojavi u maloprodaji tokom dugog tromesečja tekuće godine. Ipak, u aprilu Nokia je najavila da odlaže početak isporuke za treće tromesečje, a prošle nedelje je bila primorana da negira dalja odlaganja o kojima se nezvanično pričalo.

Pametni telefon N8 zasnovan je na 3,5-inčnom ekranu osetljivom na dodir, a sastavni deo hardverske konfiguracije čini i kamera rezolucije 12 megapiksela sa pripadajućim ksenonskim blicem i podrškom za snimanje videa visoke definicije, rezolucije 720p. Od priključaka, na telefonu se možu naći i HDMI za povezivanje sa televizorom, a što se zvuka tiče tu je podrška za standard Dolby Digital Plus.

Za pristup mreži zadužen je bežični mrežni adapter koji zadovoljava standard 802.11n, što je u poslednje vreme uobičajeno kod pametnih telefona. N8 će se isporučivati sa ugrađenom memorijom kapaciteta 16 GB i čitačem memorijskih kartica tipa microSD.
Cena pametnog telefona N8 biće 370 evra (500 dolara), bez dažbina. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.