RNIDS potpisao ugovore o sufinansiranju projekata u drugom konkursnom krugu

U VUKOVOJ ZADUŽBINI U BEOGRADU, potpisani su ugovori o sufinansiranju projekata između Registra nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) i organizacija kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje projekata u drugom konkursnom krugu.

RNIDS je na osnovu finansijskog plana za 2010. godinu, Pravilnika o kriterijumima i merilima za finansiranje projekata i odluke svog Upravnog odbora od 23. aprila 2010. raspisao Konkurs za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruju osnovni ciljevi Registra utvrđeni Pravilima fonda i drugim aktima RNIDS-a.

Prijave za sufinansiranje projekata podnošene su do 31. avgusta. Komisija je 1. septembra otvorila sve pristigle prijave i posle temeljitog razmatranja izabrala petnaest projekata koji su ocenjeni kao najbolji.

Projekti su dobili podršku RNIDS-a koji će ih sufinansirati u ukupnom iznosu od 3.305.000,00 dinara. Ukupna vrednost odobrenih projekata je preko 8.000.000,00 dinara.

U ovogodišnjem ciklusu sufinasiranja u dva konkursna roka RNIDS je odobrio sufinasiranje ukupno 27 projekata u ukupnom iznosu od preko 6.100.000,00 dinara. Ukupna predviđena vrednost svih sufinasiranih projekata je preko 18.000.000, 00 dinara.

U ovom roku sufinansira se sledećih 15 projekata razvrstanih u tri oblasti:

Marketing ovlašćenih registara
1. Banker d.o.o. – projekat „Kako do svog portala“, obučavanje korisnika kroz deset polusatnih emisija o promociji .rs domena.
2. BeotelNet ISP d.o.o. – kampanja kojom se promoviše korišćenje brend paketa na gradskoj televiziji.
3. Nordnet d.o.o. – obučavanje za izradu prve Internet prezentacije malih i srednjih preduzeća . Obuka i marketing izvodiće se u lokalnoj zajednici i na lokalnim medijima.
4. Panet d.o.o. – promocija Interneta i obučavanje za njegovo korišćenje u poslovne svrhe u malim i srednjim preduzećima
5. Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže d.o.o, ogranak Beograd – projekat „1001 sajt“ čiji je cilj lako i jednostavno uključenje 1001 novog poslovnog korisnika na internet sopstvenim prezentacijama.

Razvoj novih servisa na internetu
1. NIP BIF Press – uspostavljanje novog servisa namenjenog malim i srednjim preduzećima sa poslovnim vestima, informacijama sa berze, podacima o kreditima, zakonskim formama, državnim konkursima i svim drugim poslovnim informacijama koje im mogu biti od koristi.
2. Skupština opštine Vranje – podrška pristupu internetu od strane poljoprivrednih proizvođača i pomoć u plasiranju proizvoda preko interneta.
3. Opšte udruženje preduzetnika, Leskovac – izrada servisa koji će pomoći poslovnim korisnicima i obučiti ih da optimizuju sajtove i dobiju osnovne informacije o B2B portalima, usmerenom i integrisanom marketingu.
4. PC Press d.o.o. – pomoć u postavljanju virtuelnog pres ofisa kod plasiranja vesti, tekstova, slika i drugih informacija o kompaniji na njen sajt.
5. Javno novinsko-izdavačko preduzeće Prosvetni pregled – formiranje podlistka za nastavnike koji će im pomoći da bolje upoznaju internet i informacione tehnologije. Prosvetni pregled veruje da će se podlistak razviti i u sajt i formu za njegovu publiku.

Organizovanje skupova
1. Društvo za informatiku Srbije – Izložba „50 godina digitalnog računarstva u Srbiji“. Izložbom se obeležava i 50-godišnjica pojave prvog digitalnog računara proizvedenog u Srbiji (CER 10), u Institutu Mihajlo Pupin.
2. Kolegijum studio – skup „BlogOpen 2010“. Održava se u oktobru u Novom Sadu a namenjen je susretima blogera, tviteraša, poslovnih i privatnih korisnika društvenih mreža, ali i svima koje interesuju teme kojima se ovaj skup bavi.
3. Udruženje za primenu informatičkih tehnologija Rudnet, Rudnik – skup „Rudtech 2010“ namenjen doprinosu razvoja IT usluga u svim servisima i privrednim oblastima u lokalnoj sredini.
4. Društvo za telekomunikacije – skup „18. telekomunikacioni forum Telfor“. Telekomunikacioni forum (Telfor) je domaći i regionalni godišnji skup stručnjaka koji rade u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija. Učesnici su uglavnom telekomunikacioni inženjeri, ali i ekonomisti, pravnici, operatori i druge struke. 5. Udruženje web fest – skup „web fest“. Prvi regionani festival za izbor najboljih veb projekata i promociju upotrebe Interneta kod najšireg kruga ljudi. Sastoji se od izbora najboljih veb sajtova po kategorijama kao i od promotivno-edukativnih aktivnosti.(A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.