Texas Instruments kupio svoju prvu fabriku čipova u Kini

TEXAS INSTRUMENTS JE U PETAK objavio da je kupio svoju prvu fabriku čipova u Kini.

Fabrika se nalazi u gradu Čengdu, a kupljena je od kompanije Cension Semiconductor Manufacturing. Fabrika koja zauzima površinu od 11.150 kvadratnih metara može da od proizvodnje 20-centimetarskih (8-inčnih) silicijumskih podloga donese godišnje prihode u vrednosti od milijardu dolara. Kupoprodajni ugovor sa Censionom obuhvatio je još jednu fabriku površine 12.450 kvadratnih metara koja je rezervisana za potrebe buduće proizvodnje.

Fabrika će proizvoditi analogne čipove za kupce iz okolnih zemalja, koji već sarađuju sa kompanijom Texas Insturments.

Texas Intruments metodično kupuje fabrike već prethodnih par godina, preuzimajući ih od kompanija u Sjedinjenim Državama, Japanu i Evropi koje su zapale u finansijske probleme. Od Quimonde je već kupljena jedna fabrika čipova koja se nalazi u SAD, nakon što je proizvođač DRAM čipova zatražio zaštitu od bankrotstva. U Japanu je Texas Instruments kupio dve fabrike od Spansiona, pošto je i ova kompanija zatražila zaštitu od bankrotstva.

Texas Instruments navodi da je kupovinom fabrika u Kini pokazao svoju posvećenost kineskom tržištu.

Finansijska vrednost kupovine nije poznata, kao ni tehnologija koja će se primenjivati pri proizvodnji u „novim“ fabrikama. Fabrike koje zasnivaju svoje čipove na 8-inčnim silicijumskim podlogama, obično koriste nešto stariji proizvodni proces. Modernije fabrike proizvode čipove zasnovane na silicijumskim podlogama prečnika 30 cm (12 inča). (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.