Trovanje u fabrici Apple-ovih delova: Radnice izložene opasnim hemikalijama

Radnici koji su radili na sastavljanju Apple-ovih računara i iPhone telefona nekoliko meseci su proveli u bolnici nakon što su kroz duži period vremena bili izloženi štetnim hemikalijama. Prema pisanju australijskih medija, najmanje petero radnica je hospitalizovano u bolnici u Suzhouu. One su svedočile da nakon dužeg izlaganja hemikaliji n-hexane nisu mogle da hodaju. "Simptomi su bili vrlo jaki", kaže jedna od radnica čiji je zadatak bio čišćenje i lepljenje loga proizvođača na Apple-ove računare i iPhone telefone. "Ruke su mi bile ukočene, a uskoro više nisam mogla ni da hodam", kaže radnica. Žene su u bolnici provele više od šest meseci nakon što su izložene hemikaliji u fabrici.
ABC nije želeo da navede ime fabrike u kojoj su žene bile zaposlene, ali naglašava kako su radnice pokazale novinarima komponente sa kojima su radile u fabrici i za koje se veruje da sadrže otrovnu hemikaliju.
Apple nije želio da potvrdi da delove za svoje računare dobija iz fabrike u Suzhouu, već naglašavaju da imaju vrlo stroge mere bezbednosti na svim svojim radnim mestima.
Prošle godine je nekoliko desetina radnika fabrike u Suzhouu u kojoj se radilo za tajvansku kompaniju Wintek takođe obolelo nakon izlaganja hemikaliji n-hexane. Kompanija Wintek je nakon toga prestala sa korišćenjem svih hemikalija na svojim linijama proizvoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.