Ugroženi lični podaci korisnika Facebooka

KAKO WALL STREET JOURNAL piše, deset najpopularnijih aplikacija na Facebooku ustupilo je lične podatke svojih korisnika drugim kompanijama, čime su prekršili Facebookov ugovor o privatnosti, a u nekim slučajevima i sopstveni.

Na spisku se nalazi i Zynga, operater popularnih igara FarmVille, FrontierVille i Texas Hold ‘Em Poker. Wall Street Journal u svom tekstu navodi da je Zynga ustupila lične informacije svojih korisnika ali i njihovih prijatelja, drugoj kompaniji. U članku se ne navodi gde su informacije završile, ali se kaže da je kompanija LOLapps ustupila informacije lokaciji RapLeaf koja je poznata po trgovini korisničkim nalozima.

Neimenovani predstavnik za štampu kompanije Zynga rekao je Wall Street Journalu da njegova kompanija ima stroga pravila koja se tiču privatnosti korisnika i da lični podaci vezani direktno za korisnike drugim kompanijama nisu ustupani.

Očekuje se da Zynga razjasni nastalu situaciju i objasni koji podaci jesu ustupljeni, ukoliko je do toga uopšte i došlo. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.