Yahoo unapređuje pretrazivanje slika i videa

PREDSTAVNICI YAHOOA SAOPŠTILI SU da je ta kompanija dodala nove opcije svom pretraživaču kako bi pretraživanje slika, videa i informacija vezanih za zabavu postalo jednostavnije i privlačnije.

Upiti vezani za oblasti kao što su filmovi, muzičari i poznate ličnosti će aktivirati polje na vrhu rezultata pretraživanja sa grupnim informacijama vezanim za teme kao što su diskografske kuće, koncerti, događaji, video odlomci, napisi na Twitteru i slike.

Korisnici usluge Netflix će moći da dodaju filmove u svoje liste na toj lokaciji, kao i da pokrenu reprodukciju sadržaja preko interfejsa sa rezultatima pretraživanja na Yahoou. Pored toga, kompanija radi i na daljoj integraciji sa uslugama koje nude druge kompanije.

Yahoo će takođe proaktivno prikazivati prezentacije slajdova vezane za najvažnije teme i prikazivati ih na vrhu stranica sa rezultatima pretraga. Konkretno na stranici za pretragu fotografija, Yahoo će prikazivati prezentacije slajdova sa Flickera i drugih Yahoo lokacija.

Korisnici koji su prijavljeni na svoje Yahoo i Facebook naloge, a prethodno su ih povezali, takođe će moći da vide fotografije svojih prijatelja sa Facebooka na Yahoovoj stranici za pretragu fotografija. Pored toga, Yahoo je unapredio funkcionalnost svog pretraživača za Android telefone i iPhone putem primene tehnologije HTML 5.

Yahoo je trenutno u procesu prenošenja svojih pozadinskih pretraživačkih opcija, kao što je indeksiranje i rangiranje, na Microsoft ali su predstavnici kompanije izjavili da Yahoo planira da ostane bitan „igrač“ na ovom tržištu, tako što će se izdvojiti od ostalih svojim inovacijama vezanim za korisnički interfejs.

Ostaje da se vidi dokle će Yahoo uspeti da zadrži, ili čak zabeleži porast svog udela na tržištu pretraživača, oslanjajući se na iste pozadinske opcije na kojima je zasnovan Microsoftov pretraživač Bing.

Prema rezultatima istraživanja tržišta pretraživača u SAD, koje je obavila kompanija comScore, u avgustu je Google bio na prvoj poziciji sa udelom od 65,4 procenata, dok su se na drugom i trećem mestu nalazili pretraživači kompanija Yahoo (17,4% ) i Microsoft (11,1%). (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.