Aplikacija za iPhone koja meri vašu sreću

Aplikacija, prikladno nazvana Track Your Happiness (Prati svoju sreću) kontaktira korisnike iPhone-a nekoliko puta dnevno u različitim vremenima kako bi ih pitala kako se osećaju i šta rade u trenutku dok odgovaraju na ova pitanja. Korisnici imaju mogućnost da sami odaberu kada i koliko često će biti ispitivani.
Nalazi istraživanja koji se temelje na uzorku od 2.250 odraslih osoba su objavljeni u časopisu Science. Od ukupnog uzorka 58,8 posto su muškarci, a 73,9 posto ih živi u Sjedinjenim Državama. Prosečno doba uključenih u istraživanje je 34 godine. Kako javlja Discover, ispitanici su rekli da su sanjarili 46,9 posto vremena kada ih je prekinuo zvuk iz iPhone-a kako bi ih ispitao o čemu u tom trenutku razmišljaju. Upravo oni koji su odgovorili da u tom trenutku sanjare, istovremeno su otkrili i da se osećaju nesrećno.
Jonathan Schooler, profesor psihologije na Univerzitetu u Kaliforniji, izjavio je za Boston Globe da se ovi rezultati istraživanja ne smeju koristiti samo kako bi se utvrdilo da su lutajući i snatreći umovi ujedno i nesrećni umovi.
Prema ovom profesoru, lutanje uma je ključno za sposobnost rešavanja problema - a tu je takođe i dokaz da bi ovo moglo biti važno za kreativnost.
"Čak i ako su ovo vremena kada lutanje uma uzrokuje da neko bude nesrećan, to nužno ne znači da to nije stvar koju čovek treba da radi", rekao je Schooler.
Track Your Happiness se tako koristi kao naučni alat za pomoć istraživačima da shvatite uzroke ljudske sreće. Kako bi lično učestvovali u istraživanju, samo posetite TrackYourHappiness.org, gde ćete morati odgovoriti na nekoliko pitanja pre nego što postane učesnik.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.