Arm pregovara sa Googleom oko Web TV-a

KOMPANIJA ARM HOLDINGS KOJA projektuje arhitekture procesorskih čipova, saopštila je da pregovara s Googleom o korišćenju njenih čipova s Google TV-om, softverom koji omogućava pristup Internetu direktno sa televizora.

Kada je u maju najavio softver Google TV, Google je rekao da će se koristiti s Intelovim procesorima Atom i da će biti prilagođen x86 arhitekturi. Arm na svojim čipovima koristi arhitekturu redukovanog skupa instrukcija (Reduced Instruction Set Computing, RISC). S obzirom na to, softver mora biti prilagođen novoj arhitekturi.

Armovi najnoviji procesori su jeftiniji i troše manje energije od Intelovih Atoma. Ukoliko Google želi da Google TV uspe, bilo bi dobro da ga upari s jeftinom platformom niske potrošnje.

Kompanije Sony i Logitech su već najavile da će do kraja godine početi da ispručuju konzole zasnovane na softveru Google TV i Intelovim procesorima Atom. Kako Google navodi, Google TV može da radi na bilo kom televizijskom sistemu, ali će za početak biti dodatno optimizovan za mrežu kompanije Dish, američkog operatera satelitske televizije.

Softver Google TV je zasnovan na Googleovom operativnom sistemu za pametne telefone Android, a kao čitač veba koristi Googleov Chrome. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.