Bezbednosne kompanije protiv Microsoft-a

Bezbednosne kompanije Trend Micro i Panda Security optužile su Microsoft za ponašanje koje je protivno pravilima poštenog tržišnog takmičenja.
Naime, Microsoft je putem svoje usluge za automatsku nadogradnju softvera ponudio korisnicima koji nemaju nikakvu drugu bezbednosnu zaštitu mogućnost besplatnog preuzimanja svog bezbednosnig softvera Security Essentials. U Microsoft-u ističu kako usprkos širokoj dostupnosti raznih rešenja za zaštitu od zloćudnog softvera i bezbednosnih napada, brojni korisnici još uvek nemaju nikakvu zaštitu. Zato su im odlučili da besplatno ponude vlastito rešenje.
Ali bezbednosne kompanije Trend Micro i Panda Security tvrde kako se na taj način ugrožava konkurencija. Naime, one tvrde da Windows Update nije izbor korisnika, i ne bi trebao da se koristiti za distribuciju drugih softverskih aplikacija.
Za sada komapije ne navode nikakve konkretne mere protiv Microsoft-a, ali upozorile su odgovarajuća tela za zaštitu tržišnog takmičenja koja su, posebno u Evropi, osetljiva na vezanje dodatnog softvera uz operativni sistem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.