Bitlsi stigli u iTunes

KOMPANIJA APPLE SAOPŠTILA JE da se od utorka 16. novembra u njenoj mrežnoj muzičkoj prodavnici iTunes mogu kupiti i pesme Bitlsa, najpopularnije muzičke grupe svih vremena.



Muzika popularnih liverpulskih čupavaca će po prvi put moći da se kupi u iTunesu, nakon višestrukih (i višegodišnjih) odlaganja. Štaviše, dve istoimene kompanije – računarska Apple (nekada sa nastavkom Computer) i muzička Apple Corporation (izdavač pesama popularnih Bitlsa) vodile su u prošlosti više sudskih sporova zbog kršenja dogovora iz 1991. godine, koji je regulisao upotrebu robne marke. Sporni dogovor je funkcionisao bez problema sve dok kompanija Apple Computer nije počela da se bavi prodajom muzičkih datoteka.

S druge strane, članovi Bitlsa i njihovi naslednici su vodili više sporova sa muzičkom kućom EMI Group koja je vlasnik prava na distribuiranje i umnožavanje snimaka grupe. Prema njihovom mišljenju kompanija EMI je bila poslednja prepreka na dugom putu da se pesme Bitlsa nađu u Appleovoj muzičkoj prodavnici.

Kao i u ranijim sličnim prilikama, Apple je na svojoj veb lokaciji prigodno obeležio pojavljivanje numera Bitlsa u katalogu iTunesa. Na veb stranici prodavnice ispisan je tekst “Sutra je dan kao i svaki drugi. Ali ga nikada nećete zaboraviti” (Tomorrow is just another day. That you'll never forget), sa vremenima kada će pesme biti dostupne u Kaliforniji (7.00), Njujorku (10.00), Londonu (15.00) i Tokiju (24.00).

Naravno, radi se o aluziji na Makartnijevu pesmu “Another Day” koja sadrži refren “Dan kao i svaki drugi” (It's just another day). (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.