Creative najavio svoje tablične računare

CREATIVE LABS JE POČETKOM nedelje predstavio jednostavne multimedijske tablične računare s ekranima osetljivim na dodir dijagonala 17,8 i 25,4 cm (7 i 10 inča), čije su cene 250 i 320 dolara.

Model Ziio Pure Wireless Entertainment zasnovan je na Googleovom operativnom sistemu Android 2.1. Računar ima prostor za skladištenje podataka koji se, u zavisnosti od modela, kreće od 8 do 16 GB.

Predstavnici kompanije Creative saopštili su da će se njihovi tablični računari naći na tržištu početkom decembra. Ziio će se tako pojaviti na tržištu na kome vlada žestoka konkurencija, a rivale predvodi Appleov iPad, predstavljen u aprilu. Kompanija Samsung je već počela u nekim zemljama da prodaje svoj model Galaxy Tab, dok su kompanije Research In Motion, Hewlett-Packard i Dell objavile planove za predstavljanje svojih tabličnih računara.

Analitička kompanija Gartner procenjuje da će sledeće godine biti isporučemo 54,8 miliona tabličnih računara.

Kompanija Creative je prvenstveno poznata po svojim prenosivim plejerima, zvučnicima i slušalicama, ali će je korisnici od sada prepoznavati i po tabličnim računarima. Najavljeni tablični računari moći će da se sinhronizuju sa audio proizvodima ove kompanije uz pomoć Bluetooth tehnologije.

Model Ziio je opremljen audio aplikacijom i Apt-X kodekom za postizanje reprodukcije zvuka visokog kvaliteta. Pored slušanja muzike, korisnici će moći da proveravaju svoju e-poštu, krstare Internetom ili povremeno igraju igre. Applikacije će moći da se nabave preko mrežne prodavnice ove kompanije, koja nosi naziv ZiiStore.

Tablični računar Ziio pokreće procesor ZMS-08 brzine 1 GHz, koji je zasnovan na procesorskoj arhitekturi kompanije Arm. Računar podržava reprodukciju videa visoke definicije od 1080p, o čemu govori i podatak da je opremljen HDMI priključkom. To znači da će video u visokoj rezoluciji sa tabličnog računara moći da se gleda na HD televizoru. Računar takođe ima ležište za MicroSD memorijske kartice radi dodatnog proširenja memorije.

Ziio ima prednju kameru i podršku za Wi-Fi povezivanje, a može da reprodukuje do 5 sati videa pri jednom punjenju baterije. Manji model je težak 400 grama, a veći 650. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.