Dell ponudio novu verziju Androida na telefonima Streak

DELL JE NAJAVIO DA ĆE NOVE PAMETNE telefone Streak isporučivati sa operativnim sistemom Android verzije 2.2. Mnogi su kritikovali Dell što na svojim pametnim telefonima koristi zastarele verzije Googleovog operativnog sistema.

Dell je počeo sa prodajom Streaka u avgustu. Njegov ekran dijagonale 5 inča čini Streak većim od većine pametnih telefona, a manjim od tabličnih računara. Ipak, budući da se pomoću njega mogu obavljati telefonski razgovori, Streak je svrstan u kategoriju povećih pametnih telefona. Najveća mana, uslovno rečeno, bio mu je operativni sistem Android verzije 1.6, koji je smatran zastarelim čak i kada je telefon predstavljen.

Nadodgradnja starog operativnog sistema na verziju 2.2, koja je poznatija pod imenom Froyo, biće ponuđena prvo korisnicima sa otključanim telefonima.

Dell u svom saopštenju navodi da su otključani Streakovi znatno popularniji van Sjedinjenih država, i da će upravo korisnike ovih telefona obavestiti o dostupnosti nove verzije operativnog sistema pomoću ikonice na traci za obaveštenja (notification bar).

Android verzije 2.2 namenjen zaključanim telefonima biće distribuiran krajem decembra. Dell već sarađuje da operaterima mobilne telefonije kako bi osigurao što jednostavniju nadogradnju.

Nova verzija operativnog sistema sa sobom donosi brojne nove mogućnosti, uključujući i podršku za Flash verzije 10.1, nove aplikacije kao što su klijentski program za Twitter, Skype i Firefox. Tu je naravno i unapređena podrška za Microsoftov Exchange.

Novina je i korisničko okruženje koje je Dell nazvao Stage Interface, koje će omogućiti vlasnicima telefona da lakše dođu do omiljnih aplikacija, filmova, knjiga i drugog sadržaja na uređaju.
Dell će takođe početi sa isporukama pametnog telefona Streak sa preinstaliranim operativnim sistemom Adroid verzije 2.2, ali tačan datum još nije poznat. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.