Facebook predstavio novi sistem za e-poštu i slanje poruka

FACEBOOK JE U PONEDELJAK PREDSTAVIO novu platformu za slanje poruka koja će baciti rukavicu u lice jednom od prvih sistema na Internetu – e-pošti. Iako su mnogi nagađali da će Facebook predstaviti svoju uslugu e-pošte koja bi postala konkurent Gmailu i uslugama drugih kompanija, iz Facebooka su poručili da je e-pošta samo jedna komponenta u planovima te kompanije.

Od sada, 500.000.000 korisnika Facebooka neće morati da napuštaju ovu stranice ove lokacije za društveno umrežavanje da bi poslali e-pismo svojim prijateljima, već će moći da otvore vezu na Facebook strani, napišu svoje pismo i pošalju ga. Kako tvrdi jedan zaposleni iz ove kompanije, nova Web usluga e-pošte je iz korena redizajnirana i ne predstavlja samo poboljšanje postojećeg sistema za slanje poruka na Facebooku. Klijent za e-poštu će vam omogućiti da razmenjujete e-pisma sa bilo kim unutar Facebooka ili van te društvene mreže.

Ovaj potez ima smisla – ovo je prosto najnoviji udarac koji je Facebook zadao Googleu kako bi prisvojio još korisnika. Google je i dalje lider na ovom polju, ali Facebook je dokazao da njegove privlačne usluge mogu dugo držati pažnju korisnika, što se posebno ceni ako se govori o reklamiranju i marketingu na Internetu.

Facebook pokušava da dostigne sve usluge koje Google nudi, vezane za pretraživačke opcije te kompanije. Pored podrške za slanje poruka, već možete da razmenite veze, fotografije i video odlomke, a dostupna je i alatka za razmenu trenutnih poruka. Partnerstvo sa Skypeom omogućava vam da razgovarate preko ove platforme; Google je tek nedavno dodao ovu podršku u Gmailu. E-pošta je jedino bila sfera koja je nedostajala, ali ni to više nije slučaj.

Što se tiče adresa naloga e-pošte, očekuje se da se adrese profila,kao što je www.facebook.com/peraperic, pretvore u adrese za e-poštu (recimo peraperic@facebook.com).

Vrlo je izvesno da će uskoro biti pokrenuta i pitanja oko zaštite privatnosti, jer Facebook planira da podatke i informacije vezane za e-poštu korisnika čuva na svojim serverima. Trenutno nije poznato koje nove informacije će Facebook sakupljati i dodati vašem „društvenom grafikonu“.

Ali, sve se opet svodi na poznatu dilemu - da li ste spremni da se odreknete još malo privatnosti zarad besplatne i korisne nove usluge? (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.