Google instant dostupan i u Srbiji

Google instant od juče je dostupan u još 18 svetskih zemalja među kojima je i Srbija ali i Bugarska, Hrvatska, Danska, Grčka, Finska, Mađarska, Indonezija, Latvija, Litvanija, Malezija, Norveška, Pakistan, Filipini, Portugal, Rumunija, Švedska, i Vijetnam, objavljeno je iz kompanije. Usluga koja je predstavljena u septembru do kraja godine trebala bi da bude integrisana na Google-ove stranice širom sveta. Radi se o opciji pretraživanja koja će korisnicima prikazivati rezultate pretrage još dok budu unosili pojmove koje žele da pretražie.
Korisnici će videti skup rezultata koji će im se pokazivati na ekranu i menjaće se sa svakim upisanim slovom na tastaturi. To znači da bi već sa jednim slovom mogli da dobijemo zadovoljavajuće rezultate pretrage, što bi moglo uveliko da ubrza pretraživanje. Opcija predloženih rezultata pretrage, koji se pokazuju ispod kućice za pretragu, i dalje će ostati deo stranice.
Google je izračunao da prosečnom korisniku treba devet sekundi da unese rezultat i 15 sekundi da odluči koji će rezultat da izabere. Sa novom opcijom instant rezultata, Google se nada da će kod svake pretrage korisnicima uštedeti dve do tri sekunde. Uz milijardu korisnika Google-a, godišnje se radi o mogućih 250 miliona ušteđenih sati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.