Google tuži američku vladu

Prema tužbi koju su zajedno podneli Google i Onix Networking američkom federalnom okružnom sudu, Ministarstvo unutrašnjih poslova izbacilo je Google iz postupka nadmetanja uprkos "brojnim pokušajima" od strane Google-a.
Umesto toga, vlada je specificirala da će samo Microsoft-ov BPOS (Business Productivity Online Standard Suite), odnosno grupa alata za razmenjivanje poruka i zajednički rad na dokumentima, biti uzeti u razmatranje.
Spor se svodi na pitanje bezbednosnih standarda. Microsoft-ov BPOS sadrži rešenje za e-mail, za deljenje dokumenata, i druge usluge bazirane na Microsoft-ovom softveru. (To će iduće godine biti zamenjeno Office-om 365.) Microsoft hostuje ove servise u niz data centara, uključujući i neke izvan Sjedinjenih Država u državama poput Irske, Holandije, i Singapura.
U februaru je Microsoft najavio da planira da kreira posebnu verziju BPOS-a za federalne vladine agencije koja će zadovoljiti potrebne bezbednosne standarde. Microsoft zapravo namerava da pokrene federalnu verziju BPOS usluga samo izvan data centara u Sjedinjenim Državama pa će ograničiti fiizički pristup isključivo onim zaposlenima američke vlade koji su prošli odgovarajuće bezbenosne provere.
Ali, kako je Google istaknuo u tužbi, Microsoft-ovo BPOS federalno rešenje nije zapravo sertifikovano da zadovolji sve bezbednosne standarde, dok Google-ovo rešenje pod nazivom Google Apps for Government, kako tvrde, zadovoljava te standarde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.