Hewlett-Packard otvorio prvu prodavnicu u Srbiji

KOMPANIJA HEWLETT-PACKARD, U SARADNJI sa firmom Gigatron, otvorila je svoju prvu specijalizovanu prodavnicu u Srbiji, u tržnom centru Ušće u Beogradu. Otvaranju HP prodavnice prisustvovali su i Janko Tipsarević i Viktor Troicki, teniseri Srbije - finalisti Dejvis kupa, čiji je tehnološki sponzor kompanija HP, a prodavnicu je ukrašavao pehar Dejvis kupa. Svi ljubitelji tehnologije moći će od sada da ovde pronađu HP računare, štampače i dodatnu opremu, a prvih 45 kupaca prenosivih, stonih ili internet računara, dobiće i ulaznice za finale Dejvis kupa.

Srbija je jedna od samo nekoliko zemalja u Evropi koja će imati HP prodavnicu. Otvaranjem ovakvih prodavnica u svetu, HP uvodi nov koncept predstavljanja svojih proizvoda i komunikacije s kupcima. Dizajn prodavnice prilagođen je potrebama kupaca i omogućava im da dožive HP tehnologiju svim čulima i kupuju u specifičnom okruženju. Prodavnica je koncipirana tako da im omogućava da lako pronađu proizvod koji im je potreban, isprobaju ga, uporede s drugim proizvodima i informišu se o novim uređajima i tehnološkim novinama.

„Naša želja je da ovo ne bude obična prodavnica namenjena samo kupovini proizvoda, već mesto na kome će se okupljati svi ljubitelji moderne tehnologije, razmenjivati svoja iskustva i znanja i naučiti nešto novo što će im pomoći u odabiru uređaja, koji će njihove živote učiniti lepšim i zabavnijim“, rekao je Jovan Dimitrijević, direktor HP grupe za personalne sisteme u Srbiji. Posetioci prodavnice će prilikom biranja i kupovanja proizvoda moći da vide i interaktivne demonstracije njihovog rada, a obučeno osoblje biće na raspolaganju za sve savete i potrebne informacije.

„Kompanija Hewlett-Packard, kao najveća tehnološka kompanija na svetu, konstantno se trudi da kreira nove mogućnosti kako bi tehnologija bila bliža što širem krugu ljudi i uticala na unapređenje kvaliteta njihovih života. Zato je i nastala ideja otvaranja HP prodavnica, a Srbiju smo odabrali jer znamo da je perspektivno tržište, u koje naša kompanija želi da ulaže svoja znanja i dragocenu praksu, koju ima i razvija po celom svetu“, rekao je na otvaranju Akim Kutler, generalni direktor, HP PSG za centralnu i istočnu Evropu.

U prodavnici kompanije HP mogu se naći prenosivi, internet i stoni računari, štampači i dodatna oprema. Zainteresovani kupci moći će da pronađu najnovije modele iz poznatih serija prenosivih (laptop) računara Pavilion, Envy, ProBook i EliteBook, a u ponudi će biti i proizvodi kao što su HP TouchSmart, All-in-One i Pavilion Elite računari, koji će se po prvi put naći na srpskom tržištu. Do sada je u EMEA regionu otvoreno šest HP prodavnica (u Moskvi, Londonu, Bukureštu i Africi), a nove prodavnice će, osim u Srbiji, biti otvorene i u Španiji, Češkoj Republici, Kazahstanu i Hrvatskoj. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.