Najbogatiji čovek na svetu zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije

AMERIČKA KOMPANIJA AMERICAN mobile otkupila je dokumentaciju za učešće na tenderu za kupovinu dela akcija kompanije Telekom Srbija. Vlasnik kompanije je najbogatiji čovek na svetu, Karlos Slim, čija se imovina procenjuje na 83 milijarde dolara.

Kompanija American mobile je u vlasništvu porodice Slim i najvećeg američkog operatera AT&T. Karlos Slim je vlasnik 45% akcija, kompanija AT&T ima učešće od 25%, a ostatak akcija imaju mali akcionari i jedan fond.

Kompanija je veliki telekomunikacioni operater i ima preko 211 miliona korisnika mobilne telefonije i 25 miliona korisnika fiksne.

Vlada Srbije je u četvrtak „zbog velikog interesovanja“ produžila rok za otkup tenderske dokumentacije za kupovinu dela akcija Telekoma Srbije do 10. decembra.

Dokumentaciju za učešće na tenderu već su otkupili Telekom Austria, Deutsche Telekom i France Telecom. Vlada Srbije poseduje 80% akcija Telekoma Srbije, a preostalih 20% poseduje grčki OTE, u kojem Dojče telekom ima udeo od 30%.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51% akcija Telekoma Srbije, čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra.

Telekom Srbija imao je u 2009. godini profit od 13,3 milijarde dinara i bio je kompanija s najvećom dobiti na srpskom tržištu. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.