Ogromna rupa u Google-ovom sistemu: Krađa e-mail adrese a da i ne znate

Tvorac bloga http://guntada.blogspot.com (ne idite tamo) otvorio je još jedno bezbednosno pitanje nakon što je posetiocima svoje stranice "ukrao" e-mail adresu ukoliko su tada bili ulogovani na neki Google-ov servis poput popularnog Gmail-a.
Vahe G., dvadestjednogodišnji Armenac koji je autor spomenutog bloga koji je Google u međuvremenu uklonio, rekao je da odgovornost ne leži na njemu nego na Google-u koji nije zaštitio svoje korisnike. Naime, Vahe je posetiocima svog bloga vrlo jednostavno ukrao e-mail adresu i to im dokazao tako što im je odmah poslao e-mail poruku. Mnogi to nisu videli jer im je e-mail završio u spamu, ali njihova e-mail adresa mogla bi da završi u nekoj reklamnoj agenciji koja sakuplja ove podatke, prenosi TechCrunch.
Da stvar bude bolje navedena to se odvija i u incognito modu. "Ubiranje" e-mailova je korisno za reklamne agencije i spammere.
Google se takođe oglasio porukom "Ozbiljno shvatamo bezbednosne rizike i naš tim istražuje ovaj problem", a kasnije su dodali kako je "probem ispravljen u Google Apps Script API-ju koji je dozvoljavao slanje e-maila korisnicima Gmail-a bez njihovog dopuštenja ako posete neku stranicu dok su istovremeno ulogovani na Google-ov servis."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.