Prodato milion primeraka uređaja Kinect

KOMPANIJA MICROSOFT SAOPŠTILA je sredinom novembra da je u prvih deset dana od pojavljivanja sistema za upravljanje (kontrolera) Kinect prodato više od milion primeraka. Prema rečima predstavnika Microsofta, dobri rezultati prodaje uklapaju se u planove kompanije da do kraja godine proda 5 miliona primeraka Kinecta.

Pored toga, u Microsoftu se nadaju da će Kinect pomoći oporavak prodaje konzole Xbox, posebno u vreme sezone prazničnih kupovina u SAD. Kinect će na tržištu konkurisati sličnim uređajima kompanija Nintendo i Sony, koje su svoje kontrolere Wii, odnosno Move, predstavile ranije.

Kinect (nekada poznat pod radnim imenom Natal) je rezultat višegodišnjeg rada izraelske kompanije 3DV Systems koju je Microsoft kupio početkom ove godine. Radi se o tehnologiji koja korisnicima omogućava da kontrolišu igre, reprodukuju filmove i praktično rade bilo šta vezano za Microsoftovu igračku konzolu Xbox, koristeći samo pokrete ruku, ne dodirujući bilo kakav hardver. Osnovu sistema čini video kamera osetljiva na pokret koju je kao prototip Microsoft dobio kupovinom pomenute kompanije.

Kinect se u SAD prodaje u pakovanju u kome se nalaze Xbox 360 senzor, strujni kabl (nije potreban ukoliko korisnik ima noviju verziju Xboxa 360) i produžni Wi-Fi kabl. Cena paketa iznosi 150 dolara, a moguće je kupiti i paket sa konzolom Xbox 360 4GB po ceni od 300 dolara.

Microsoft je preporučio ljubiteljima računarskih igara da za vreme igranja vode računa o rastojanju do TV prijemnika – ono ne sme da bude veće od 2 metra.

Kinect se trenutno prodaje u više od 30.000 prodavnica u SAD, uključujući maloporodajne objekte velikih trgovačkih lanaca kao što su Wal-Mart , Target, Best Buy i GameStop, kao i u Internet prodavnici kompanije Amazon. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.