Šarpova tabla Galapagos za početak samo u Japanu

ŠARP JE U PONEDELJAK IZVESTIO DA će njegov tablični računar Galapagos početi da se prodaje 10. decembra, ali samo u Japanu, dok se planovi za ostatak sveta tek razmatraju.

U ponudi će biti dva modela: jedan sa ekranom od 14 cm (5,5, inča) a drugi sa skoro duplo većim – 27,5 cm (10,8 inča), a koštaće simboličnih 200 jena manje od 40.000 odnosno 55.000 jena (475 odnosno 650 dolara), redom, saopštila je ova kompanija iz Osake na konferenciji za medije u Tokiju.

Rezolucija ekrana većeg modela je 1366 x 800 a manjeg 1024 x 600, a što se tiče težine prvi je sa svojih 765 grama preko tri puta teži od drugog – 220 g.

Reklo bi se da su Galapagos table na pola puta između namenskih čitača e-knjiga kao što je Amazonov Kindle i tabličnih računara kao što je iPad kompanije Apple, jer su namenjene samo čitanju elektronskih knjiga, novina i magazina, uprkos tome što koriste operativni sistem Android i imaju kolor LCD ekrane a izgledom podsećaju na Appleov iPad i Samsungov Galaxy Tab. Korisnici nemaju slobodu da na njih učitavaju i instaliraju softver po sopstvenom izboru.



Model s većim ekranom po ceni je negde na sredini između Wi-Fi iPada sa 16 GB i 32 GB ali je znatno skuplji od Amazovonog Kindlea koji u Japanu košta 32.000 jena. S druge strane, manja verzija je skuplja od svakog Kindlea i Sonijevog Readera.

Međutim, Galapagos bi mogao imati prednost u ponuđenom sadržaju: Šarp je sklopio ugovor sa nekoliko vodećih izdavača u Japanu da bi odmah omogućio pristup do 20.000 lokalnih novina, magazina i knjiga, a ponudu će uskoro dopuniti i audio i video sadržajima. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.