Srbin iz Australije tužio Google i Yahoo

MUZIČKI PROMOTER I LIDER ZAJEDNICE iseljenika sa prostora bivše Jugoslavije u Australiji, Majkl Trkulja, poreklom iz Srbije, tužio je Google i Yahoo jer je na tim pretraživačima predstavljen kao kriminalac. On tvrdi da su mu ova dva giganta na Internetu narušili ugled i traži materijalnu nadoknadu.

Trkulja je preživeo oružani napad 2004. godine, a podneo je Vrhovnom sudu Australije tužbu protiv Google i Yahooa jer su ga predstavili kao člana podzemlja iz Melburna. Majkl Trkulja je u tužbi napisao da su ga Google i Yahoo povezali sa kriminalnim krugovima i tako teško povredili njegov ugled, pa i da su odgovorni za njegovo ranjavanje.

Pravni tim Googlea nekoliko puta je pokušao da izbegne parnicu, ali to nije uspeo, pa su spremili svoj izveštaj o kome će se sud izjasniti tokom novembra, a pretres sa Yahoom zakazan je za decembar.

Pravni eksperti smatraju da ako Majkl Trkulja dobije parnice, to može da izazove brojne tužbe protiv Internet pretraživača i svih onih koji nisu zadovoljni dobijenim rezultatima pretrage. Takođe, to bi Googleu i drugim pretraživačima donelo velike troškove јег bi morali da proveravaju kompletan sadržaj i tako izbegnu eventualni tzv. klevetnički materijal. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.