Svečano otvorena deseta jubilarna Sinergija

DESETA JUBILARNA SINERGIJA POD sloganom „We are all in“ svečano je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorili su Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije, , Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji i predstavnici Microsofta.

„Srbija će nastaviti da ulaže u nauku i tehnološki razvoj jer je razvoj IT jedan od sedam prioriteta razvojne strategije Vlade Srbije“ rekao je potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i dodao da se neće stati na budžetskim sredstvima. U poslednje dve godine pribavili smo brojna sredstava, brojnim donacijama iz evropskog budžeta, a ulažemo značajne napore da dobijemo i sredstva od drugih država naglasio je ministar Đelić.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić, naglasila je da je prošlo deset godina od kako se Srbija uključila u evropske tokove, dodajući da je Microsoft učestvovao u brojnim projektima. “Microsoft će učestvovati u velikom projektu Ministarstva za telekomunikacije, digitalna škola, koja treba da omogući svim školama u Srbiji da imaju odgovarajući informatičku opremu”, podsetila je Jasna Matić.

“Kao globalni trend koji osvaja ICT, „Cloud Computing“ će obeležiti ovogodišnju Sinergiju, a ujedno označiti i početak jedne nove ere koja će iz korena promeniti način na koji shvatamo informaciono komunikacione tehnologije. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji” naglasio je generalni direktor Microsoft Srbija, Vladan Živanović.

Umetničkim performansom neočekivanog spoja baleta i novih tehnologija, prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov, sve prisutne poveo je u svojevrsnu šetnju po oblacima.

Zvanicama su se obratili visoki zvaničnici Microsofta, Majkl Hartman, direktor centrale za Centralnu i Istočnu Evropu, Pierpaolo Taliento, direktor Public sektora za region CCE, dok se preko video linka obratio i Kevin Terner drugi čovek korporacije Microsoft.

Do 19. novembra, strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova. Microsoft Srbija predstaviće nove proizvode i usluge: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011 i Microsoft Lync Server 2010. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.