Antenagejt pogodio i HTC

HTC-OV TELEFON HD7 JE IZUZETAN komad hardvera. Krase ga izuzetno velik ekran, najnoviji operativni sistem Windows Phone 7, video snimanje u rezoluciji 720p, zgodan mali podupirač... i problem prigušivanja signala kad se telefon drži na određeni način. Tako bar kažu brojni korisnici razočarani što im se prekida veza.

Ovo vam verovatno zvuči poznato. Da, podseća na antenagejt, problem s kojim je Apple dospeo na naslovne strane ubrzo pošto je lansirao iPhone 4 s revolucionarnom antenom koja istovremeno služi i kao metalni okvir i kao primopredajnik. Neki ljudi su prijavili da signal slabi kad telefon drže na specifičan način (smrtonosni stisak), a drugi su se žalili da telefon previše često prekida vezu. Usledile su i sve vrste besmislenih tužbi.

Ispostavilo se da je čitav slučaj bio naduvan preko mere, delom zato što su naučna pitanja prilično složena, a delom i zato što su mediji hteli da u većoj ili manjoj meri unize Apple. Broj onih koji to nisu činili (među njima je i Mikro) bio je u to vreme prilično mali. Ni finansijski direktor kompanije HTC, Hui-Meng Čeng, nije odoleo a da ne bocne Apple izjavom za Wall Street Journal da „problemi u prijemu nisu toliko česti kod pametnih telefona, ali Apple očigledno nije operatorima dao dovoljno vremena da testiraju njegov telefon“.

Sada HTC brani svoj mobilni telefon HD7 sledećim saopštenjem: „Kvalitet u industrijskom dizajnu je od ključne važnosti za HTC. Da bi se osigurala najbolja moguća snaga signala, antene su smeštene u deo koji će korisnik s najmanjom verovatnoćom pokriti licem ili rukom dok koristi telefon.“ Što je, naravno, tačno – kompanije kao što su HTC i Apple imaju veoma napredne laboratorije za testiranje kako bi osigurale da antene rade kako treba. Zatim sledi još jedna rečenica: „Međutim, snaga signala će se neminovno malo smanjiti kad se telefon u celosti pokrije licem ili prstima korisnika.“

Nije li ovo klasičan primer dvoličnog govora? Možda će Čeng pozvati Džobsa da mu se izvini – naravno, uz pretpostavku da ima signala. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.