Dodeljena nagrada „Petar Damjanović”.

KOMPANIJA „OSA RAČUNARSKI INŽENJERING“ četvrtu godinu za redom dodelila je nagradu „Petar Damjanović”. Ova nagrada dodeljena je prvi put 2007. godine i dodeljuje se za najbolje radove iz oblasti izrade tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije rađene programskim paketom Autodesk Inventor.

Od ove godine nagrada „Petar Damjanović“ je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Državni sekretar Ministarstva prosvete Republike Srbije, profesor dr Radivoje Mitrović, naglasio je da su ulaganja u znanje od velikog značaja za naše društvo u celini i da je to investicija koja se uvek vraća. Osnivač i direktor firme Osa, Željko Tomić, istakao je: „Ovom nagradom želimo da motivišemo upotrebu legalnog softvera uopšte, pa time i u mašinskoj industriji. Zato što želimo da pomognemo mašinsku industriju koja je u teškoj situaciji, a koja mora da stane na noge ako želimo dalji razvoj cele industrije. Zato što želimo da doprinesemo da se studenti već u toku studija osposobljavaju za korišćenje efikasnih softverskih alata i tako postanu vrsni stručnjaci u svojoj oblasti“.

Nagradu „Petar Damjanović“ dobio je Mirko Vučković, student iz Novog Sada. Nagrada predviđena za preduzeća nije dodeljena, pošto je žiri ocenio da nijedan predlog ne zadovoljava postavljene kriterijume.

U okviru ovogodišnje dodele nagrade „Petar Damjanović“, svečano je otvorena Autodeskova računarska učionica na Mašinskom fakultetu, tehnički opremljene od strane firme „Osa Računarski inženjering“, i to HP-ovim grafičkim radnim stanicama i ploterom “Canon”. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.