Hakeri oborili lokaciju kompanije Visa u znak podrške WikiLeaksu

GRUPA HAKERA-AKTIVISTA U SREDU je oborila lokaciju Visa.com, nakon što je na sličan način oborila lokaciju kompanije Mastercard.

Grupa koja sebe naziva Anonimni, već izvesno vreme ohrabruje dobrovoljce da preuzmu softversku alatku nazvanu nisko-orbitni jonski top (Low Orbit Ion Cannon, LOIC), koja omogućava Anonimnima da sa jednog mesta kontrolišu sisteme dobrovoljaca i organizuju napad tipa distribuiranog odbijanja usluge (Distributed denial of service, DDoS). Svrha napada je da se izvrši pritisak na finansijske kompanije koje su nedavno prekinule saradnju sa lokacijom WikiLeaks zbog objavljivanja tajnih dokumenata američkog Ministastva spoljnih poslova.

Pošto je grupa hakera oborila lokaciju Mastercarda, ubrzo su napali i Visa.com i oborili je oko 13.00 po američkom vremenu. Nekoliko minuta nakon toga, Anonimni su na Twitteru postavili poruku "Srušena je! Nastavite da pucate!" (IT'S DOWN! KEEP FIRING!!!).

Kako navodi Pol Maton, analitičar bezbednosti računarskih sistema u kompaniji Netcraft, lokacija Mastercarda je oborena kada je 400 računara usmerilo LOIC ka njoj. Lokaciju Visa.com je istom alatkom napalo 2000 računara. ali je bilo znatno teže oboriti je, budući da svoje servere iznajmljuje od kompanije Akamai Technologies, pa je trebalo zagušiti veći broj računara da bi se oborila.

Grupe koje podržavaju lokaciju WikiLeaks već su napale nekoliko internet lokacija kompanija koje su prekinule saradnju sa WikiLeaksom, uključujući i PostFinance, PayPal i EveryDNS. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    AHhahahahahaahhah Tooo matoriiiiiiiiiii :D


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.