Kompanija Synology predstavila najnoviji NAS uređaj

KOMPANIJA SYNOLOGY AMERICA JE početkom ove nedelje predstavila svoj najnoviji server Disk Station DS1511+. Ovaj proizvođač mrežnih uređaja za kućnu i poslovnu upotrebu poznat je po proizvodnji mrežnih skladišta podataka (Network Attached Storage, NAS) bogatih opcijama, koja su namenjena različitim vrstama korisnika.

Najnoviji proizvod ove kompanije ima kapacitet od 15 TB i trebalo bi da nađe upotrebu u malim preduzećima, kod profesionalnih korisnika i mrežnih administratora.

Model DS1511+, koji će se prodavati po ceni od 900 dolara, naslednik je starijeg modela DS1010+. Novi model može da primiti do pet SATA čvrstih diskova kapaciteta po 3 TB, koji se mogu povezati u različitim RAID konfiguracijama radi dobijanja maksimalnih performansi ili bezbednosti. Kada se poveže sa dve Synologyjeve DX510 serverske jedinice za proširenje kapaciteta, uređaj može da primi čak 15 čvrstih diskova od 3 TB. Sudeći prema tehničkoj dokumenatciji, DS1511+ u RAID 5 konfiguraciji može upisivati podatke brzinom od 165,9 MB/s, dok brzina čitanja iznosi 197,8 MB/s.

Novi server pokreće Synologyjev operativni sistem Disk Station Manager (DSM) 3.0. Korisnički interfejs je dizajniran tako da je nalik onom kod kućnih računara, i podržava opcije poput izvršavanja više zadataka, slanje multimedijskog sadržaja, ali i opcije za rešavanje problema slične funkciji Time-Machine. Opcija User Home olakšava administratorima pravljenje bezbednih, deljenih direktorijuma kojima može pristupati veći broj korisnika servera. Ovom softveru se daljinski može pristupiti preko bilo koje Windows, Mac ili Linux radne stanice. Informacijama sa servera se takođe može pristupiti preko aplikacija na iPhoneu i pametnim telefonima sa Androidom.

DS1511+ se može koristiti i kao uređaj za skladištenje koji je povezan sa sistemom za nadzor. Može se povezati sa do 700 modela IP nadzornih kamera, tako da se kancelarije i stanovi mogu prikladno zaštititi.

Iz kompanije Synology tvrde da su svoj uređaj za skladištenje dizajnirali misleći na energetsku efikasnost, jer DS1511+ dok radi troši samo 68 vati, a kad je u stanju mirovanja 30. Dimenzije su mu 157 x 248 x 233 mm, a težina 4,25 kg.

Model DS1511+ je već dostupan i isporučuje se sa besplatnom trogodišnjom garancijom i tehničkom podrškom. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.