Megatrend i Microsoft potpisali ugovor o saradnji

MEGATREND UNIVERZITET I MICROSOFT potpisali su u ponedeljak Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovim ugovorom 26 hiljada studenata Megatrend univerziteta stiče mogućnost da tokom studiranja koristi Microsoft programe Windows 7 i Office 2010 na fakultetu i kod kuće. Na ovaj način, sistem nastave na Megatrend univerzitetu biće znatno unapređen i osavremenjen.

Ugovor su potpisali prof. dr Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, i Pjerpaolo Taljente, direktor Microsofta za saradnju s javnim sektorom za region centralne i istočne Evrope.

Jovanović je ovom prilikom izjavio da je Megatrend univerzitet sa svojih 26.000 aktivnih studenata na svim fakultetima i visokim školama treći među četrnaest postojećih univerzitea u Srbiji, odmah iza dva državna – beogradskog i novosadskog. „Kao lider u obrazovanju, Megatrend nastoji da svojim studentima približi nove informatičko-tehnološke trendove i ide u korak sa savremenom tehnologijom, ostvarujući saradnju sa svetskim liderima u ovom polju. Na ovaj način smo prvi u Srbiji omogućili studentima najsavremeniji način studiranja“, istakao je Jovanović.

Pjerpaolo Taljente rekao je da je Ugovor o saradnji sa Megatrend univerzitetom najveći ugovor potpisan sa nekom akademskom ustanovom u ovom delu regiona i četvrti koji je potpisan u Evropi. „Primenom ove savremene softverske infrastrukture, nastava na Univerzitetu biće značajno unapređena, a učenje olakšano. Mi u kompaniji Microsoft verujemo da su mladi ljudi budućnost svake zemlje i da je ulaganje u unapređenje obrazovnog sistema dobar put za razvoj Srbije.“ (M.V)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.