Microsoft otvorio lokaciju HTML5 Labs

MICROSOFT JE OBJAVIO DA JE OTVORIO lokaciju HTML5 Labs koja će razvijačima odgovarajućeg softvera pomoći da testiraju hoće li njihove lokacije biti u potpunosti kompatibilne s Internet Explorerom 9 (IE9).

Pošto je još ranije tvrdio da je IE9 spreman za prikazivanje sadržaja veb lokacija, Microsoft sada kaže da će HTML5 Labs obezbediti stabilnu platformu svima koji rade s novom verzijom jezika HTML i smatra da će se zahvaljujući njoj uveriti da će njihove lokacije biti u potpunosti funkcionalne u budućnosti, čime će se izbeći budući razvojni ciklusi.

Sudeći prema objavljenom saopštenju, kompanija nastoji da poboljša proces ugrađivanja novih tehnologija. „Naš pristup je da razvojnim timovima damo bolji izbor i izbegnemo lažne dihotomije oko podržavanja standarda ...Time što ćemo jasno razgraničiti uvođenje prototipa od uvođenja stvarnih proizvoda, možemo da izbegnemo negativne posledice“, napisao je Din Hakamovič, potpredsednik za Internet Explorer u Microsoftu.

Razlog za ovakvo razmišljanje je uključivanje eksperimentalnih tehnologija u razvoj, napisao je Hakamovič, navodeći kao primer nadolazeću tehnologiju WebSockets koja je proteklog leta pobudila zabrinutost u pogledu bezbednosti.

„WebSockets su samo jedna od brojnih nedovršenih, nadolazećih i spekulativnih funkcionalnosti. Trčanjem pred rudu kako bi se nešto uvelo čak i dok se osnovni planovi još menjaju u značajnoj meri, stvara se nezadovoljstvo. To nezadovoljstvo je posledica podržavanja nedovršenih i spekulativnih funkcionalnosti u krajnjem proizvodu. Pitanje je kako uravnotežiti uvođenje tehnologija koje su još u fazi konstruisanja s potrebama razvojih inženjera (koji ne vole da više puta iznova pišu novi softver kako bi uključili nove mogućnosti) i potrebama korisnika (koji očekuju da i veb lokacije i veb čitači jednostavno rade)“, napisao je Hakamovič. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.