Najbolja godina za prodaju PlayStationa 3 do sada?

PREDSTAVNICI KOMPANIJE SONY COMPUTER Entertainment izjavili su sredinom ove nedelje da igračka konzuola PlayStation 3 (PS3) i dalje ima šanse da do kraja godine ostvari rekordne rezultate prodaje.

Prodaja konzole dobro teče i na putu je da se poklopi sa Sonijevom planiranom prodajom od 15 miliona konzola prodatih u fiskalnoj godini, koja u Soniju traje od aprila 2010. do marta 2011. godine.

Ako Soni ostvari svoju planiranu prodaju, ukupni broj prodatih primeraka konzole Play Station 3, od njenog predstavljanja 2006. godine do danas, premašiće 50.000.000. Krajem septembra, ukupna globalna prodaja dostigla je 41,6 miliona jedinica. Međutim predstavnici kompanije navode da se PS3 obično najbolje prodaje pri kraju godine i početkom naredne, odnosno u decembru i januaru.

Konzola Play Station 3, koja je duže vreme kompaniji donosila samo gubitak, postala je profitabilna prošle godine, kada je Soni predstavio novi model koji je jeftiniji za proizvodnju. Napredak u tehnologiji izrade čipova omogućio je Soniju da smanji veličinu komponenti, tako da je novi model manji, ali i da smanji cenu konzole, koja i dalje donosi zaradu. Po predstavljanju konzole, u Soniju su se nadali da će gubitke na hardveru pokrivati budućom prodajom igara.

Prodaja konzole je u poslednjih nekoliko nedelja porasla i nakon predstavljanja kontrolera Move. Radi se o bežičnom kontroleru sa senzorom za pokrete koji na jednom kraju ima svetleću kuglu. Uređaj sa kamerom koji je povezan sa konzolom prati kontroler i kombinuje ove podatke sa senzorom za pokrete, kako bi pratila kontroler, odnosno igrača, u tri dimenzije.

Kontroler Move je predstavljen u septembru, a do kraja novembra prodato je 4,1 miliona primeraka tog uređaja.

Predstavinci Sonija naveli su da je oko 80 procenata svih konzola Play Station 3 povezano sa internetom i mnoge od njih su nedavno ažurirane kako bi dobile podršku za 3D igre i Blu-ray diskkove. U Soniju se nadaju da će korisnike konzole privući da koriste različite mrežne usluge za čiji sadržaj se plaća. Sonijeva prodavnica PlayStation Store u ponudi već ima igre spremne za preuzimanje, kao i video sadržaj koji se može poslati korisnicima u skladu sa njihovim željama. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.