Najbolja tehnološka inovacija u Srbiji za 2010.

ZA NAJBOLJU TEHNOLOŠKU INOVACIJU u Srbiji za 2010, u kategoriji Realizovane inovacije, proglašena je "Proizvodnja hemijski modifikovane invertaze (IHMI)", tima Top014 iz Valjeva, saopštio je organizator takmičenja NTI 2010.

Suština pronalaska predstavlja inoviranje tehnološkog procesa proizvodnje invertnog sirupa primenom imobilizovane hemijski modifikovane invertaze.

Takmičenje je trajalo deset meseci a konačnu odluku doneli su glasovi recenzenata i stručnog žirija na čelu sa Božidarom Đelićem, ministrom za nauku i tehnološki razvoj.

Članovi pobedničkog tima su dr Zoran Vujčić, Gorica Stevanović i dr Petar Krunić, koji su osvojili nagradu u iznosu od 2.000.000 dinara.

Među Realizovanim inovacijama najzastupljenije oblasti su: energetika 13%, mašinstvo 12%, elektronika 10% i informaciono-komunikacione tehnologije 10%.

Za najbolju Inovativnu ideju nagrađen je tim Tunel sa inovacijom „Tunel“, dok su u kategoriji Srednjoškolski timovi nagrade dobili timovi Life iz Beograda, sa inovacijom "Lampe od materijala za reciklažu" i tim Snit2 iz Vrbasa, sa inovacijom "Za početak, sistem C". (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.