Najbolji uređaj u 2010. godini po našem izboru

Danas je zadnji dan ove godine. Neki su srećni, neki tužni, neki sabiraju utiske, a neki i rade...
Bilo kako bilo, odlučili smo da baš danas odlučimo koji se to uređaj nama najviše dopao u godini iz koje izlazimo.

Dugo smo razmišljali i odlučili - Galaxy Tab je naš izbor za najbolji uređaj koji smo videli ove godine. Još jedan od razloga zbog koga smo odlučili da je ovo uređaj godine (po našem izboru) je i taj da ga na našem tržištu legalno možemo kupiti, čak i u mt:s-u i vip-u uz postpaid terife.

Juče smo malo i testirali ovaj uređaj, pokazao se kao odličan. Za one koji ne znaju Galaxy Tab je Samsung-ov tablet računar. Njegov prednji deo izrađen od crne plastike i krasi ga precizni 7-inčni ekran osetljiv na dodir. Rezolucija ekrana je 1024x600 tačaka uz mogućnost prikazivanja 16 miliona tačaka. Pored ekrana, prednju stranu krasi i kamera rezolucije 1,3 megapiksela, koja je neophodna za 3G pozive. A druga, kvalitetnija, kamera je na poleđini i njena rezolucija je 3 megapiksela. Fotografije nisu baš sjajnog kvaliteta, dobre su za zabavu, ali ne treba ići dalje od toga. Kad smo već kod slikanja, napomenimo da je LED blic praktično neupotrebljiv. Priključci i dodatni tasteri smešteni su na bočnim stranama, a stereo 3,5-milimetarski priključak za slušalice nalazi se sa gornje strane. Masa uređaja je solidnih 380 grama. Srce računara je AMR Cortex A8 na 1GHz, i 512 MB sistemske memorije. Za grafiku je zadužen PowerVR SGX450, a za skladištenje podataka predviđena je memorija kapaciteta 16 GB, od čega je 12,8 GB dostupno korisniku, a memorija je i proširiva microSD karticama do 32GB. Za povezivanje sa drugim uređajima i bežičnim mrežama, Galaxi Tab ima ugrađen adapter za klasičnu Wi-Fi mrežu tipa 802.11 b/g/n, 3G, Edge, GPRS i Bluetooth treće generacije. Baterija je kapaciteta 4000 mAh, i dovoljna je za gledanje 5 sati video zapisa visoke definicije sa YouTube-a. Ovaj tablet koristi odlični Android 2.2 (Froyo).
Kućište ovog savršenog tableta izrađeno je u potpunosti od uglačane plastike, a čvrstina i kvalitet izrade su svakako prednosti ovog uređaja. Poleđina uređaja je mlečnobele boje sa diskretnim natpisima modela uređaja i proizvođača.

Jedni ozbiljniji minus koji dajemo ovom uređaju je-cena. Naime, i pored svega, ova uređaj prosečnom Srbinu izgleda prilično skupo, ali i jeste tako. Iako je sjajan za novogodišnji poklon odbojan je baš zbog cene.

Zbog svega toga, najbolji uređaj 2010. godine po odluci redakcije IT VESTI je upravo Samsung-ov odlični tablet Galaxy Tab.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    odlican izbor...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.