Od 1. januara Telenor naplaćuje uslugu „Klik’’

USLUGA „TELENOR KLIK“, KOJA OMOGUĆAVA korišćenje interneta i sa jednostavnih modela mobilnih telefona, besplatno je dostupna do kraja godine, a od 1. januara 2011. mesečna pretplata biće 290 dinara.

Od septembra, kada je ova usluga predstavljena, internet na mobilnom telefonu aktiviralo je preko 360.000 korisnika.

Usluga se aktivira slanjem SMS poruke sa tekstom „Klik“ na broj 9000, posle čega stiže poruka sa linkom koji vodi ka upustvima za njeno pokretanje. Potom stižu još dve poruke za preuzimanje pretraživača Opere Mini i Telenor Komunikatora.

Pretraživač Opera Mini omogućava pregled Internet sadržaja kao na računaru. Ona smanjuje internet stranice do odgovarajuće veličine, a da pri tome ne menja način na koji se ta stranica koristi. Usluga sadrži i Telenor Komunikator koji objedinjuje pristup elektronskoj pošti, društvenim mrežama i ćaskanju na jednom mestu (Facebook, Twitter, Linked In, Hotmail, G-Mail, Yahoo, G-Talk i MSN).

Pripejd i postpejd korisnici svakog meseca imaju na raspolaganju 150 megabajta internet saobraćaja za ćaskanje, elektronsku poštu ili pretraživanje interneta. Telenorova mreža meri količinu potrošenog saobraćaja i obezbeđuje da korisnik ima uslugu i kada potroši početnih 150 megabajta. Korisnik onda nastavlja da koristi internet umanjenom brzinom, bez ikakvih dodatnih troškova. Oni koji žele da nastave da koriste internet punom brzinom mogu ponovo da aktiviraju uslugu u toku istog obračunskog perioda.

Telenor Klik je dostupan postpejd korisnicima sve dok je ne deaktiviraju slanjem poruke sa tekstom “Klik stop” na broj 9000, a pripejd korisnicima atuomatski ističe 30 dana od dana aktivacije. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.