Predstavljen Telenorov kalendar za 2011. godinu

OVOGODIŠNJI TELENOROV KALENDAR, četvrti po redu, nosi naziv „12 kodova“ i predstavlja mrežne identitete 23 mlada srpska umetnika.

„Vizuelni identiteti umetnika koji su predstavljeni na kalendaru nazvani su kodovima, što je pozajmljen termin iz tehnološkog sveta. Zajedno smo radili na tome da upravo ti kodovi budu prikazani kroz fotografije, na način na koji su umetnici želeli da ih drugi vide. Drago mi je što je Telenor prepoznao jezik kojim savremena kultura progovara kroz nove medije“, rekao je na predstavljanju kalendara, Igor Milovanović, umetnički direktor kalendara.

Među umetnicima predstavljenim na kalendaru nalaze se fotograf, koreograf, psiholog, keramičar, reditelj, grafički dizajner, crtač grafita i murala, arhitekta i dramaturg, koji žele da ih drugi vide kao Alisu u zemlji čuda, Mirka i Slavka, talentovanog gospodina Riplija, Pisara, hipi bend iz sedamdesetih godina, pinap devojku, precizne mehaničare, sanjalicu, izviđača, neveste, nevidljive ljude, i ozbiljno-neozbiljnog. Po isteku svakog meseca na kalendaru, vlasnicima ostaje plakat ograničene serije.

„I telekomunikacije i umetnost smanjuju udaljenosti i približavaju ljude, i eto jednostavnog objašnjenja za to što Telenor prati i istražuje šta se događa na umetničkoj sceni. Zbog toga već četiri godine podržavamo projekte kojima pomažemo umetnicima da stignu do glavnih umetničkih tokova“, naglasila je Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija Telenora.

Pored štampane verzije, kalendar ove godine ima i elektronsko izdanje: veb stranicu, vidžet i mobilnu verziju, čime je postao dostupan široj publici na Telenorovoj lokaciji i WAP portalu. Neograničen tiraž ovogodišnjeg kalendara skreće pažnju na nove mogućnosti postojanja umetnosti u virtuelnom prostoru i njenu dostupnost.

Biografije učesnika moći će da se preuzmu i slanjem besplatne SMS poruke na broj 6363.

Prvi kalendar, pod nazivom „Moj zid, tvoj izazov“, Aleksandra Maćaševa, predstavljao je reprodukciju 12 najboljih radova sa nagrađenog konkursa za dizajn Telenorovih tapeta. Kalendar za 2009. godinu „Novo lice grada“, Igora Oršolića, obuhvatio je projekte kojima je Telenor fondacija podržala oslikavanje murala u gradovima Srbije. Kalendar za 2010. „OKRENI I KRENI!“ predstavljao je zalaganje kompanije za očuvanje životne sredine, a urađen je kao zajedničko delo arhitekata grupe „od-do“ sa 12 zelenih krugova osmišljenih da podsećaju na bogatstvo prirode. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.