Pristupačni SSD diskovi Goodram Play

NAKON PREDSTAVLJANJA EKSKLUZIVNIH čvrstih diskova visokih performansi zasnovanih na fleš memoriji (solid state disk, SSD), iz serije Pro, jedini evropski proizvođač memorija Wilk Elektronik predstavio je i model za „obične“ korisnike, iz serije Play. Trenutno seriju Goodram Play čine dva modela kapaciteta 30 i 62 GB.

Nova serija SSD diskova nudi vrlo dobar odnos cene i performansi. Za svega 75 evra korisnik može nabaviti SSD disk kapaciteta 30 GB, koji će sigurno ubrzati rad sistema. Za razliku od konvencionalnih čvrstih diskova sa kojih se podaci mogu čitati realnom brzinom manjom od 80 MB/s, SSD diskovi iz serije Play omogućavaju čitanje podataka brzinom od 180 MB/s. Ovaj podatak čini omalene diskove idealnim za instalaciju operativnog sistema.

Zahvaljujući odabranim memorijskim čipovima sa ćelijama raspoređenim u više nivoa (multi-level cell, MLC) i unapređenom kontroleru, novi SSD diskovi su i idealan izbor za mobilne uređaje. Nedostatak mehaničkih komponenti garantuje im visoku otpornost na udarce, koja se kreće i do 1500 G.

Brzina upisivanja podataka je nešto niža i iznosi 50 MB/s. Proizvođač uz diskove nudi i dvogodišnju garanciju. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.